Kormidla digitalizace v Akcentě se ujímá Jiří Truhlář

    13. 09. 2024

    Kormidla digitalizace v Akcentě se ujímá Jiří Truhlář

    Hradec Králové, 12. září 2024 – Akcenta CZ, platební instituce, která se specializuje na zahraniční platební styk a devizové operace pro exportéry a importéry, pokračuje v obměně vedení společnosti. Novým členem představenstva na pozici CIO (Chief Information Officer) byl jmenován Jiří Truhlář, který tak bude zodpovědný za ICT společnosti a především za její digitalizaci.

    Jiří má více než 20leté zkušenosti s vedením technologických inovací a tvorbou strategických plánů ve finančním sektoru, a to jak v Česku, tak i v zahraničí. Jeho poslední pracovní zastávkou byla pozice Group and Local CIO ve společnosti NLB Group ve Slovinsku, kde úspěšně realizoval strategii zaměřenou na digitalizaci, cloudová řešení a kybernetickou bezpečnost. Mezi jeho nejvýznamnější úspěchy patří spuštění nové digitální bankovní platformy, integrace dvou bank do skupiny a iniciace pokročilých projektů v oblasti cloudových technologií a konsolidace datových center. Rovněž se zasloužil o založení nové dodavatelské IT společnosti v Srbsku a implementaci komplexního programu kybernetické bezpečnosti pro celou skupinu.

    „Jsem přesvědčen, že digitalizace je klíčem k budoucímu úspěchu jakékoliv finanční instituce. V Akcentě se s celým interním IT týmem a také s externími dodavateli zaměřím na vytvoření moderní digitální infrastruktury, která umožní rychlejší a efektivnější poskytování služeb našim klientům. Naší vizí je stát se lídrem v oblasti inovací a digitálních technologií na trhu, a tím zajistit, že Akcenta bude i nadále poskytovat výjimečné služby, které nejen splní, ale i předčí očekávání našich zákazníků,“ řekl Jiří Truhlář ke svému jmenování a dodal: “Akcenta v oblasti digitalizace sice pokročila, ale je potřeba v tomto ohledu podstatně zrychlit, a proto nás čeká ještě hodně práce.“

    Jiří vystudoval magisterský obor Systémové inženýrství a informační technologie na ČZU v Praze a je držitelem titulu MSc z oboru Marketing na Dublin Institute of Technology v Irsku. Jako vášnivý sportovec ve svém volném čas rád lyžuje, hraje hokej, tenis, golf a jezdí na kole. Také se věnuje cestování a objevování nových destinací.

    O společnosti AKCENTA CZ a.s.

    AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 25letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku. Klientské portfolio tvoří přes 54 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import.

    56. číslo newsletteru Akcenty - Sportem k dobrým skutkům (a bolavým nohám)

    56. číslo newsletteru Akcenty - Sportem k dobrým skutkům (a bolavým nohám)

    17. 09. 2024

    Léto už je sice za námi, ale jak se dočtete v našem novém newsletteru, rozhodně jsme nezaháleli. Skoro to totiž vypadá, že jsme celé prázdniny sportovali… a přitom pomáhali. Vlastně jsme objevili nový fitness trend – pomáhat a zároveň se u toho pořádně zapotit.

    55. číslo newsletteru Akcenty - Když dva dělají totéž, není to totéž

    55. číslo newsletteru Akcenty - Když dva dělají totéž, není to totéž

    19. 07. 2024

    Už 111. ročník cyklistické Tour de France odstartoval na konci června v Itálii. Téměř 200 borců se vydalo na „výlet“ dlouhý 3 492 kilometrů. Pohoda, úsměvy do kamer, v televizi to vypadá celkem snadno.

    Stát se klientem